nedjelja, 28. studenoga 2010.

10,11,2010, prekolo kupa za kadeta, sloboda - križevci 4:1

kadetska ekipa je nakon osvajanja županijskog kupa ostvarila još jedan uspjeh.
u novom izdanju kadetskog kupa, pobjedom nad križevcima 4:1 (golove su dali: struški, kostelac, cesar i pomper), plasirali su se u 1/16 finala, u kojoj budu uz 16 boljih nižeplasiranih klubova nastupili i dečki iz 16 prvoligaških klubova.

za slobodu su nastupili: hrnčić - borak (oreški (šarčević)), vindiš, pomper (čosić), jalušić - hižak (erdelja), lončar, malnar - kostelac (sakač) - struški, cesar.
budući da je nakon 5 minuta utakmice u jednom startu boraku stradalo koljeno, trener ivanković (koji je iznimno za kup vodil kadetsku ekipu) je vratil jalušića na njegovu poziciju desnoga beka, a na lijevome je nastavil igrati oreški.
u drugom poluvremenu su izmjene uvjetovale neke promjene u ekipi, pa su završili u sastavu: hrnčić - jalušić, vindiš, struški, čosić - erdelja, lončar, malnar - cesar - sakač, šarčević.

gosti, inače drugoplasirani kadeti u regionalnoj ligi, su došli ubijeđeni da budu uvjerljivo pobijedili, ko i u prvenstvenoj utakmici u kojoj je nastupilo samo 8 ili 9 igrača, od čega većina pioniri.
ubrzo su skužili da to protiv ove ekipe nebu baš kak su si zamislili. iako su zabili jedan gol (u drugom poluvremenu pri rezultatu 3:0, lobom pogrešno postavljenog golmana slobode, 14-godišnjaka koji je stal na gol u nedostatku golmana te generacije), imali jednu prečku i par kornera, nisu uspjeli napraviti ništ da ugroze sigurnu pobjedu slobode.

sloboda je dominirala cijelom utakmicom, a rezultat je mogel biti drastično veći, da su dečki pokazali malo manje sebičnosti (tu bi se mogli ugledati u kostelca, koji je asistiral i zabil. i bil vjerojatno najbolji igrač tekme).
cesar i struški u prvom poluvremenu, pa šarčević, sakač, malnar i već spomenuta dvojica u drugom poluvremenu, su uspjeli promašiti nemoguće, pogoditi i prečku i stativu i nekoliko puta gostujućeg golmana. koji je uz to imal i dvije odlične obrane.
veći dio utakmice se igralo samo na jedan gol, onaj gostiju. bilo je za vidjeti odličnih akcija, pa je očito da su dečki (koji većinom igraju za juniore i seniore) jedva dočekali da se bore protiv vršnjaka.

budući da su gosti prilično uvjerljivi drugoplasirani u kadetskom prvenstvu, ova je utakmica potvrdila ono kaj govorim već duže vrijeme. slobodina bi se ekipa kadeta sigurno borila za vrh tablice, da igraju u ovom sastavu sve prvenstvene utakmice.

Nema komentara:

Objavi komentar